Iyengar yoga

Iyengar Yoga - Evathlon Total Fitness

H Iyengar yoga δημιουργήθηκε από B. K. S. Iyengar, και είναι μια μορφή γιόγκα γνωστή για την ακρίβεια και την χρήση βοηθημάτων, όπως ζώνες και μπλόκς, σαν βοηθήματα στην εκτέλεση των στάσεων (asana). Είναι σταθερά βασισμένη στα παραδοσιακά οκτώ άκρα της γιόγκα όπως αυτά αναπτύσσονται από τον Patanjali στις Γιόγκα Σούτρας (κείμενο της γιόγκα), και δίνει έμφαση στην ανάπτυξη της δύναμης, της αντοχής, της ευλυγισίας και της ισορροπίας, καθώς επίσης της συγκέντρωσης (Dharana) και του διαλογισμού (Dhyana).

Ο Iyengar ανέπτυξε επίσης εκτενώς τρόπους πρακτικής που θεραπεύουν ή κατευνάζουν αρκετές από τις ασθένειες και διαταραχές των ασκούμενων. Πολλές από αυτές τις ασθένειες, όπως ο χρόνιος πόνος στην πλάτη, η ανεπάρκεια αντισωμάτων, η υψηλή πίεση αίματος, η αϋπνία, η κατάθλιψη και η εμμηνόπαυση, σχετίζονται με ειδικά προγράμματα της Iyengar Yoga.

Γιόγκις, χορευτές, επιχειρηματίες και καθημερινοί άνθρωποι την προτιμούν γιατί παρ’ όλο που είναι απαιτητική, σέβεται τα όρια και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου και βελτιώνει, την στάση, την αναπνοή και την αντίληψη στην καθημερινή τους ζωή.